Doorgaan naar hoofdcontent

Zelf onderzoeken


Vorige week heb ik met mijn huisarts gesproken over hoe het met mij gaat. Ik volg nog steeds een dieet dat gebaseerd is op het ms-dieet van Terry Wahls. De diĆ«tiste werkte dit uit en heeft het aangevuld met elementen uit het oerdieet. We hebben het dieet apart op het blog gezet. 

De huisarts bevestigt dat het goed gaat zo. Er komt
elke dag hulp omdat het schoonmaken van de groente veel tijd en energie kost. Dat is een steun in de rug. Zelf moet ik zorgen dat ik goed overleg met mijn gezin zodat we een planning hebben en de belasting verdelen. Ik haal hier kracht uit. Het geeft me een goed gevoel dingen te onderzoeken en te weten dat anderen mij helpen bij mijn zoektocht.

Wat ook kracht geeft, is het bezoek deze week aan de Trappenberg, een revalidatiecentrum in de buurt. De ergotherapeute van het centrum gaat mij helpen met een computerprogramma dat mij weer helpt mijn woorden op papier te zetten. Omdat ik erg slecht zie lukt mij dat nu niet. Ik heb al eens eerder een programma gebruikt dat stemgeluid omzet in tekst, maar dat werkte niet voor mij. 

Wat ook heel fijn is, is dat ik sinds drie weken weer piano speel. Ik ben bezig met een stukje van Brel dat ik vroeger ook vaak speelde.

Begin deze zomer bezocht ik een openlucht concert in Blaricum van de broers Arthur en Lucas Jussen. Ze kwamen na afloop naar me toe en gaven een handtekening. Daarom sluit ik graag af met een filmpje van die bijzondere avond dat zij zelf op hun website en op you tube hebben gezet. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Gelukkig Nieuwjaar, Claudy!  Door Brecht Daams - 11 januari 2021 Ondanks de Corona-lockdown mag Claudy wel bezoek ontvangen, gelukkig. Claudy ontvangt mij met keurig gekamd haar en hele mooie rode sloffen aan. En met veel citaten van haar favoriete filosoof, Cruyff. Elk voordeel heb zijn nadeel, wie zei dat ook al weer? Het is nog lang geen Carnaval, maar ik heb toch twee CD's met carnavalskrakers meegenomen. Het zijn namelijk   Limburgse   carnavalskrakers! Claudy kan de teksten goed verstaan, want het is zelfs Venlo’s! “Iech plƶk veur diech de sjterre”, “Op sjtap mit miene sjat”, en vele andere krakers. De gezellige muziek is een groot succes.  De CD’s zijn niet van mij, ik heb ze geleend en moet ze teruggeven, maar ik zal ze kopieĆ«ren voor Claudy. Laot mĆØr komme! (zo heet ook Ć©Ć©n van de nummers).  In oktober had Claudy zich tot mijn verrassing voorgenomen om in het nieuwe jaar niet meer te roken. Maar nu was ze dat zeer goede voornemen alweer vergeten. Dus nu heeft ze per ongelu

Een heel zwaar leven

Vorige week was ik op bezoek bij Claudy. Ze is binnen Nieuw Unicum verhuisd en woont nu bij een andere groep.  Als ik binnenkom roept Claudy meteen enthousiast: “Hoe is het met jou?” Ze is in een goed humeur. Zelf zegt ze dat ze een heel zwaar leven heeft. Echt heel zwaar. En dat is heel grappig, omdat het een lied van Brigitte Kaandorp is.  Het is binnenkort carnaval en Claudy is al helemaal in de stemming. Ze zingt enthousiast een Limburgse carnavalskraker. Eerst denk ik dat Claudy onverstaanbaar praat, maar dat is het niet. Ze zingt in het Limburgs en dat versta ik niet. Gelukkig wil Claudy het wel voor me vertalen. In het Nederlands gaat het zo: Bij ons in het straatje  Daar ging eens een praatje Dat Coba van Kret van Bertram Ging trouwen met Doris die 70 jaar is En niemand die snapt er wat van. Dat doet ‘m het voorjaar Dat ligt aan het lenteweer Want alles wat jong is Och dat vrijt zo graag Tatatata! Tatatata! In het Limburgs klinkt het beter